Apr.
05
2008

Få masser af links fra danske sites

KatalogOvre på Semoblog bliver der i øjeblikket arbejdet på en liste over danske sites, hvor man kan tilmelde sin egen hjemmeside og få et link. De såkaldte "Link Directories" eller link kataloger på dansk. Disse er en vigtig del af den aktivitet man kalder "link building" inden for søgemaskineoptimering.

Her er en guide til hvad man kan bruge den slags til, og hvordan man nemmest kommer igang.

Hvad er et link directory?

I bund og grund er det en samling af tusindvis af links til andre hjemmesider, delt op i diverse kategorier. Nogle har desuden et billede af din hjemmeside, ekstra tekst, en bedømmelse, et banner eller andet.

Hvorfor er de brugbare?

Hvis du gerne vil komme højt op i de organiske søgeresultater på Google, så er der én ting der virkeligt hjælper: Et massivt antal links ind til din hjemmeside med en god link tekst.

Jo bedre et site man får et link fra, desto mere værdi tillægger Google det. Det er således langt bedre at få et link fra DR end fra "Børge's Hjemmeside fra kolonihavehuset".

Men (næsten) alle links har værdi, så en god link buidling strategi er både at satse på kvalitet og kvantitet. Og her er det så link directories kommer ind.

Det er de færreste af dem der direkte vil kunne skaffe dig relevante besøgende, de bliver alle mere eller mindre kun brugt til organisk søgemaskineoptimering.

Hvad siger Google til det?

Google bryder sig ikke særligt meget om disse directories, og det faktum at folk bruger dem til at komme øverst i søgeresultaterne.

Deres grundlæggende holdning er, at for at et site skal tillægges en eller anden form for værdi, og dermed også dets udgående links, skal det have en eller anden form for unikt indhold. Og det har link directories sjældent.

Men markerer Google et site som havende nul værdi, og dermed eventuelt også de links det har til dig, vil det aldrig kunne skade dig! Højst ikke længere have nogen betydning. Ellers kunne man rimeligt hurtigt sørge for at fjerne sine konkurrenters websites fra Google ved at oprette alle mulige beskidte links til dem rundt omkring :-)

Desuden er Danmark ret lille. Det er begrænset hvor mange ressourcer Google gidder sætte af til at jagte link directories på så lille et marked.

Hvordan kommer jeg igang?

Når man går igang med at oprette links til sin hjemmeside i diverse directories, er det en god ide at føre log over det. Dels fordi de ofte spørger om de samme oplysninger, men også fordi man nemt mister overblikket over hvilke directories man har været igennem.

Til sådan en log kan man med fordel bruge et Excel regneark, der ser nogenlunde sådan her ud:

Katalog regneark

Dato: Lad være med at oprette links i alle directories på én gang, spred det ud over et par uger. Google kan godt blive mistænksom, hvis en hjemmeside pludseligt får en hel bunke links.

Site: Så du kan huske hvor linket er oprettet.

Category: Hvilken kategori dit link er oprettet i.

Title: En titel på dit website. Dette er det vigtigste felt af dem alle!
Titlen er ofte det, der kommer til at stå i selve linkteksten. Så lad være med kun at skrive navnet på din hjemmeside, det er her du skal fylde dine vigtigste keywords ind.

Description: De fleste directories vil have en eller anden form for beskrivelse af dit site, for det meste på maks. 250 bogstaver. Denne tekst har minimal betydning for søgemaskineoptimering, så lad være med at bruge for lang tid på den.

Username/Password: Mange link directories kræver at du opretter et login hos dem. Ved hjælp af dette kan du nemt tilføje flere hjemmesider, eller senere gå ind og rette i din tekst.

Dette er de oplysninger, der som regel går igen fra directory til directory. Men vær parat til også at lave længere tekster, keywords, bannere o.lign. Udvid eventuelt dit eget regneark med disse oplysninger.

Og så er det ellers bare med at gå igang!

Lidt ekstra tips

Til slut lidt løse tips til hvordan du får det bedste ud af din link building:

 • Brug ikke din rigtige e-mail adresse når du tilmelder dig!
  Det er ikke godt at vide hvad de forskellige directories bruger den til bagefter. Opret en dedikeret Gmail/Hotmail adresse, som du bruger til dette.
   
 • Hvis et directory kræver at du linker tilbage til det, eller indsætter et eller andet stykke html på din hjemmeside, så hold dig langt væk fra det!
   
 • Hav et par variationer af din titel med de vigtigste keywords du godt kunne tænke dig at komme i toppen af Google med.
   
 • Varier også din Description tekst så meget du kan. Du behøver ikke skrive en fristil hver gang, bare byt om på et par ord hist og her.
   
 • Et indgående link kan ikke skade dit website!
  Så ligemeget hvor elendigt du synes et directory ser ud, så skader det ikke at få et link fra det. Hold dig dog væk fra alt der bare har en smule pornografiske links eller lign.
   
 • Når du er færdig med listen over danske directories på Semoblog, så kan du passende se om du ikke kan finde en række internationale du kan fortsætte med.
   
 • Går du selv igang med at lede efter directories, så sørg for at de kontrollere at de linker direkte til dit site. Links må ikke gå forbi kliktællere, snyde med javascript eller lignende.
   
 • Har du brug for at blive en haj til søgemaskineoptimering og link building, så kan jeg varmt anbefale dig at investere i SEO book.

Hvis du har andre tips du falder over imens du sidder og submitter dit site til directories, så læg endelig en kommentar med dem herunder.

Go' arbejdslyst!

 Hvis man tager højde for den ofte meget langsomme godkendelsesproces hos mange linkkataloger, kan man nok godt tilmelde sig lidt flere end 3-4 dagligt.

Her kan man også med fordel tilføje en kolonne i regnearket med kategorien "optaget", så man kan følge med i, om ens sider er blevet godkendt og vist hos det enkelte katalog.

Hvis man skal være rigtig ambitiøs, kan man tilføje en kolonne mere, hvori man følger med i, om den relevante webside hos kataloget er blevet registreret hos Google.
Frank H M , den 5. april 2008 13:37:06
.
 Fin artikel, men er dog ikke helt enig i din holdning om at Google ikke bryder sig om directories.. Mit syn som directory ejer igennem nogle år er faktisk at de gode directories benyttes af Google som en "hjælpende hånd" til at kategorisk placerer nye websider. (i semantisk øjemed også)..

Der er selvfølgelig mange faktorer som spiller ind, men ved at kigge på et tilfældigt sites placeringer i et par directories, vil ofte kunne give søgemaskinerne et langt bedre og nuanceret billede af sitet end hvad "linkvenner & bytte" kan.

Og hvis du spørger mig hvad der adskiller kvalitets directory fra dårlige directories (udover redirect mv) er det evnen til at kataloget manuelt verificerer tilmeldinger, rette tekster, placerer i rigtig kategori og ved siden af lave kontrol af eksisterende tilmelderinger så nedlagte sites mv. fjernes. (Og det er her hele udfordringen ligger i at drive et directory).

Som Frank også siger er der rigtig nok en del ventetid på de fleste directories og det skyldes denne process.. Og da der er blevet slået så hårdt ned på paid links som der er blandt directories i verden, har de fleste fjernet muligheden for at kunne købe sig hurtigere ind.
Claus , den 5. april 2008 15:12:00
.
 Jeg har fjernet det med kun at tage 3-4 directories om dagen.

Jeg tror først alarmklokkerne begynder at ringe hos Google hvis et site pludseligt får tusindvis af links inden for meget kort tid.

Og med det lave antal af danske dir's taget i betragtning, samt det Frank nævner med at de kan være sløve til at optage dit link, ser jeg ikke nogen fare her i Danmark.
Søren Sprogø , den 6. april 2008 10:53:40
.
 Tak for artiklen - den har givet mig mod på at starte linkbuilder på dansk! :-)
Bo Folkmann , den 15. juli 2008 09:21:59
.
 Tak for din artikel. Har ligget lidt på den lade side med linkbuilding for en stund. Nu tror jeg det er på tide at komme i gang i gen.
Sven-Erik , den 23. august 2008 19:01:00
.
 Jeg har været hele listen igennem og er oprettet mange af stederne efterhånden. Men er der ikke mere man kan gøre for at få flere besøgende.
Bakkers , den 7. december 2008 21:10:48
.
 @Bakkers: Link building er bare en del af søgemaskineoptimering (SEO).

I starten af ugen kommer der en oversigtsartikel over hvilke andre discipliner SEO består af, måske du vil kunne hente lidt inspiration i den.
Søren Sprogø , den 7. december 2008 22:19:01
.
 Kommentar slettet af admin. Årsag: Stop med at bruge keywords som navn!
admin , den 18. december 2008 12:41:33
.
 Meget fin liste, den største danske liste jeg har set.
Har nogen af jer hajer et par gode forslag til et par udenlandske lister med god kvalitet, jeg har fundet nogle enorme lister, men 50% er betaling o.s.v. ?
Mike , den 31. januar 2009 01:07:23
.
 Kommentar slettet, læs venligst "Bemærk"-teksten under kommentar boksen.

Jeg vil simpelthen ikke have at folk forsøger at proppe keywords i deres navn, og jeg viser ingen nåde over for folk, der gør det!

Ikke alene har det ingen effekt, da der er NOFOLLOW på links her på bloggen. Men at forsøge at gøre den slags på en blog, der bl.a. handler om link building/SEO er simpelthen for dumt...

Betragt dette som en venlig advarsel. Sker det igen, ja så har jeg fundet et nyt offer til min Honeypot :-)
admin , den 22. marts 2009 19:16:12
.
 Tak for nogle gode tips. Jeg er på vej ud og link bygge :)
Mads , den 12. maj 2009 11:20:11
.
 Fin artikel Søren...

var inde på semoblog før jeg læste dit indlæg, men ville lige tjekke op på om hvad man burde overveje før man gik igang. Så fandt jeg frem til dine tips.. thanks :)
David Yiadom , den 5. marts 2010 15:39:09
.
 Fin artikel Søren...

var inde på semoblog før jeg læste dit indlæg, men ville lige tjekke op på om hvad man burde overveje før man gik igang. Så fandt jeg frem til dine tips.. thanks :)
David Yiadom , den 5. marts 2010 15:39:20
.
 Dejlig brugbar og forståelig artikel til dem der vil igang med at linkbuilde. Keep up the good work.
Søren , den 30. september 2010 11:36:35
.
 Fin artikle om linkbuiliding, og dete er en del af linkbuildingen
Hjertestarter , den 2. december 2010 00:31:33
.
 Fin artikle om linkbuiliding, og dete er en del af linkbuildingen
Hjertestarter , den 2. december 2010 00:31:48
.
 Super informativt indlæg. Kan se jeg lige skal justere mit link-work lidt.
Tak!
Peter , den 2. december 2010 15:27:41
.
 God ide med Excel arket, så undgår man DC.
Henrik Svenningsen , den 12. juli 2011 21:21:52
.
 Mange tak.
iphone reparation , den 28. november 2011 11:57:46
.
 Rigtig god guide, tak for det, hjalp en masse med nogen af de spørgsmål jeg have.
webhosting, webløsninger og design , den 30. maj 2012 21:43:08
.
 Stødte lige på denne artikel gennem http://www.rune-hansen.dk/linkkataloger-gratis-links . Når man er i gang med at rode med excel ark så hvorfor ikke tilføje nogle SEO-værdi indikatorer. Distilled har skrevet et udemærket blogindlæg om hvordan man kan gøre det http://www.distilled.net/blog/seo/how-to-build-agile-seo-tools-using-google-docs/.

Tak for I deler viden på denne blog :)
Michael Rurup Andersen , den 18. juli 2012 13:06:51
.
 Jeg har meget dårlige erfaringer med at tilmelde til de tonsvis af kataloger der er på det danske marked. Jeg plejer at registrere mig de 3 første der kommer op på en søgning i google.

Jeg ved godt der er NOFOLLOW ;)
Lasse , den 17. september 2012 17:27:07
.
 VIGTIGT: Denne artikel er skrevet i starten af 2008. Altså for flere årtier siden, målt i Internet tid.

Link kataloger har næsten totalt tabt deres værdi i dag, ja faktisk kan tilmelding til nogle af dem skade mere end det gavner. Din tid er meget bedre brugt på at skaffe bare ét link af medium/høj kvalitet, end at følge processen i denne artikel.

@Lasse: Som du kan se på kommentarerne herover, og de navne de er lagt under, så er der RIGTIGT mange, der ikke aner hvad nofollow er ;-)
Søren Sprogø , den 17. september 2012 18:33:29
.
 Mange tak.
Spiderman , den 8. februar 2015 00:08:42
.
 Jeg tror på niche directories der fokuserer på udvidede profiler kombineret med andet relevant indhold stadigvæk har en (muligvis lille) rolle. Men der bliver "profil" kataloget kun en mindre del af den samlede side. Den sammenkobling, hvor man fx kan søge viden på en side og derfra så finde fx virksomheder, som kan løse det, kan jeg ikke forestille mig vil skabe problemer for nogen - det giver måske bare en ekstra side der kan ranke i søge resultaterne :) Måske lidt ala https://www.crunchbase.com (er selv ved at eksperimentere lidt med konceptet i en tidlig fase på nemvinduespudsning.dk - MOD: Bare fjern link hvis det er)

Men selvfølgelig er links fra ÆGTE "mommy" bloggers eller links fra nyhedsmedier jo guld fra SEO perspektiv så ikke meget slår det :)
Thomas Schulz , den 19. marts 2015 21:20:23
.
 Nu er dette en lidt gammel blog, set i forhold til hvordan Google og andre søgemaskiner gør i dag. Men er der nogen der ved om det overhovedet har en betydning mere om men bliver linket i disse linkdatabaser.
Jakob Madsen , den 1. april 2015 14:10:52
.
 Jeg savner noget opdatering af disse danske linkkataloger. Det virker som om at de fleste er alt for gamle generelt.
Ole svensson , den 14. september 2015 12:30:58
.
 Takker ;)
https://mynewart.dk
Ma , den 12. august 2016 11:39:38
.
 Super informativt indlæg. Kan se jeg lige skal justere min linkbuilding lidt ;-)
Erik Olsen , den 22. februar 2017 13:31:34
.
 Rigtig fint indlæg.
Asger , den 8. maj 2017 14:46:18
.
 Rigtig godt indlæg du har skrevet.
SSL Certifikater , den 7. juni 2017 08:47:45
.
 Rigtig fint indlæg
Peter , den 28. juni 2017 23:53:45
.
 Super fint indlæg. Kunne dog godt bruge en update.
Søren , den 19. september 2017 22:44:55
.
 Meget god idé. Hvor effektivt skulle det da være?
Joe Jonas , den 21. december 2017 15:01:01
.
 
Om mig
Jeg er en pragmatisk midtjyde med mere end 25 års erfaring i IT-branchen, de sidste 16 med alt inden for eCommerce.
Se hvad jeg kan gøre for dig
Eller se min referenceliste
 
Nyhedsbrev
Få besked per mail, når der er nye posts her på bloggen
 
Tilmeld nyhedsbrev
 
Samtidigt får du en mail med de bedste indlæg, så du ikke behøver at vente på guldkorn.
 
Få det som RSS feed     RSS feed
Få også kommentarer, sitemap
Kategorier
 
Søg
Rapporten over alle rapporter anno 2012, vinder af SEMaward 2012
 
Rapporten over alle rapporter anno 2012, vinder af SEMaward 2012
 
GA tricks: Skaffer mine kampagner nye eller gamle kunder? vinder af SEMaward 2011
 
Google Analytics rapporten over alle rapporter, vinder af SEMaward 2010
Afdeling 18 Søren Sprogø E-commerce Guru work Nyvangen 28 8600 Silkeborg Danmark work 26727404 56.165787 9.537120 Søren Sprogø Cookies