Jul.
22
2008

Inspiration til dit nyhedsbrev

Email Markedsføring Tips Har du brug for inspiration til dit nyhedsbrev?
Så har jeg her samlet en række links til et par gode sites og services, der kan hjælpe dig på vej:

Email gallerier

At tage et kig på andres nyhedsbreve, især inden for samme branche, kan være en kilde til enorm inspiration. Især hvis man bevæger sig til USA, da de plejer at være et par år længere fremme end os her i Europa. Her er et par links til et par gode email gallerier:

 • Email Design Gallery
  Screendumps af udvalgte nyhedsbreve fra et amerikansk firma, der er specialiseret i design og udsendelse af nyhedsbreve.
   
 • Newsletter Archive
  Et stort, automatiseret arkiv over nyhedsbreve. Her kan du søge, hvis der er bestemte firmaers emails du gerne vil tage et ekstra kig på. Indeholder dog fortrinsvist amerikanske.
   

Blogs

Der findes selvfølgelig også en lang række blogs derude, som beskæfter sig med email markedsføring. Men det kan være svært at sortere skidt fra kanel, så her er et par af mine favoritter:

 • The Retail Email Blog
  God blog, der mest har en gennemgang af hvad der er godt og skidt ved konkrete nyhedsbreve, samt forskellige trends og statistikker.
   
 • BeRelevant: Email Marketing Best Practices blog
  Det meste derude på nettet om email markedsføring relaterer til det amerikanske marked, hvilket kan være svært at bruge på det danske eller skandinaviske marked. Men her er noget så usædvanligt som en god blog om email markedsføring, skrevet af et belgisk firma! Den er ofte opdateret med masser af gode links til andre steder. Og alle informationerne er som regel relevante for hele det eurpæiske marked.
   
 • SoerenS del.icio.us Email Bookmarks
  Hver gang jeg falder over en interessant artikel eller blog post, sågemmer jeg den på min del.icio.us account. Tag evt. et kig i dem med tag'et "Email " for at se om der er noget spændende.
   

Services

Jeg vil godt lige gøre lidt reklame for en ny service jeg opdagede forleden: LitmusApp.com hjælper dig med at teste dit nyhedsbrev i forskellige klienter! Og ikke bare Outlook, Outlook Express osv., men også forskellige versioner af Gmail og Hotmail! De arbejder desuden på en service, hvor man kan teste sit nyhedsbrev op imod forskellige spamfiltre. Dette er dog pt. i beta, og ikke 100% brugbart endnu.

Kig desuden på deres nye Fingerprint service , der kan fortælle dig hvilke email klienter dine kunder bruger.

Jeg har testet deres service lidt, og jeg må ærligt indrømme at jeg er imponeret. Det antal email klienter de er istand til at give dig screendumps af dit nyhedsbrev fra er simpelthen utroligt. Og til 49$ om måneden er det bestemt ikke noget man bliver fattig af at benytte.

Det er ikke en service man skal benytte sig af, hvis man har en lille email liste. Men har du over 50.000 emailadresser i din database, så kan det betale sig at sørge for at ens nyhedsbrev ser godt ud i alle klienter.

---

Jeg håber ovenstående kan inspirere lidt. Og hvis du selv har et par gode links, der handler om email markedsføring, så læg endelig en kommentar her!

 Det er et meget godt spørgsmål, Brian!

Min erfaring er, at du deler IP med alle de andre som sender ud. Kun de største og bedste (og dyreste) systemer tilbyder dig din egen IP, som regel mod ekstra betaling.

Men uanset om du deler IP, eller har din egen, så er der en ting der er ufatteligt vigtig: Få oprettet en Sender ID + SPF record i din DNS, som peger ind på serveren (samt alle andre servere, der må sende emails for dig). Har du det, så gør det ikke så meget at du deler IP'en med andre.

Se mine del.icio.us bookmarks, hvis du vil vide mere om emnet:
http://del.icio.us/SoerenS/Email
Søren Sprogø , den 22. juli 2008 14:30:48
.
 Dejlig artikl Søren.

Kan specielt godt lide linket til LitmusApp.com. Det er sku en smart feature.
Tak fra mig i hvert fald :)
Kim Andersen , den 22. juli 2008 14:34:22
.
 Jeg glemte at nævne endnu en top-nice feature ved LitmusApp: Den kan også teste specifikke sider på dit website i 10-15 forskellige browsere, og levere screendumps til dig for hvordan det ser ud.
Søren Sprogø , den 22. juli 2008 16:04:12
.
 Angående, at tjekke ens website i flere browser så kan man gøre det på http://browsershots.org/ - mange forskellige platforme samt browser. Med og uden javascript osv.
Denni Pultz Gottfredsen , den 22. juli 2008 18:27:51
.
 Super god artikel Søren

Godt med inspiration en gang i mellem, og det kunne jo være man en dag stod over for at skulle lave et nyhedsbrev :D
Dennis Aaen , den 26. juli 2008 12:00:30
.
 Hvis man er interesseret i LitmusApp, så faldt jeg forleden ovr et lignende, måske bedre, produkt:
http://www.campaignmonitor.com/testing/
Søren Sprogø , den 10. august 2008 11:06:20
.
 
Om mig
Jeg er en pragmatisk midtjyde med mere end 25 års erfaring i IT-branchen, de sidste 16 med alt inden for eCommerce.
Se hvad jeg kan gøre for dig
Eller se min referenceliste
 
Nyhedsbrev
Få besked per mail, når der er nye posts her på bloggen
 
Tilmeld nyhedsbrev
 
Samtidigt får du en mail med de bedste indlæg, så du ikke behøver at vente på guldkorn.
 
Få det som RSS feed     RSS feed
Få også kommentarer, sitemap
Kategorier
 
Søg
Rapporten over alle rapporter anno 2012, vinder af SEMaward 2012
 
Rapporten over alle rapporter anno 2012, vinder af SEMaward 2012
 
GA tricks: Skaffer mine kampagner nye eller gamle kunder? vinder af SEMaward 2011
 
Google Analytics rapporten over alle rapporter, vinder af SEMaward 2010
Afdeling 18 Søren Sprogø E-commerce Guru work Nyvangen 28 8600 Silkeborg Danmark work 26727404 56.165787 9.537120 Søren Sprogø Cookies