Apr.
01
2008

Amazon kommer til Danmark

JYSK, powered by AmazonI sidste uge kom det frem at flere af de danske, traditionelle detailhandler langt om længe er parat til online handel. Helt konkret kom det frem at Silvan, Bilka og Ilva er på vej for fuld damp.

Men hvad med de andre store brick'n'mortar kæder vi har i landet?

"Powered by Amazon"

Det er kommet mig for øre at bl.a. Computerworld i den trykte avis på fredag vil lancere en hel artikelserie baseret på hvad man roligt kan kalde breaking news: I løbet af sommeren vil JYSK lancere en webshop, baseret på Amazon's platform!

Amazon har i lang tid spekuleret over hvordan man ellers kan udnytte den stærke og unikke teknologi, der ligger til grund for hele deres success. Og her er blikket faldet på danske JYSK, der er verdensomspændende og baseret på godt købmandskab.

JYSK har samtidigt langsomt set sig overhalet indenom herhjemme af rene online foretagener så som hjem.dk, og har derfor været på udkig efter både en platform og en partner, som kan sparke dem ud af den jyske muld og langt ind i det næste årtusind.

"Vi har fået mange forespørgsler fra kunder, der gerne vil se vores varer på nettet, og mange af vores konkurrenter gør det allerede. Det er vigtigt, at JYSK er synlige dér, hvor kunderne er, og der er mange kunder på nettet", udtaler Mette Naomi Østerballe, Web Coordinator hos JYSK, i deres seneste personaleblad.

Om samarbejdet med Amazon udtaler hun: "Vores strategi er, at det vi ikke er eksperter i, det skal vi lade eksperterne om. Og efter vores opfattelse er det bedre at have kontakt med nogle rigtige specialister end at være inde i en meget stor organisation".

"Jeg har et godt tilbud til dig"

Ovenstående sætning er Lars Larsen jo kendt for at have markedsført sig med. Men rygtet siger at han for et halvt år siden blev ringet op af Jeff Bezos, CEO og stifter af Amazon, der med netop disse ord (bare på engelsk) tilbød JYSK at tage et kæmpe skridt ud foran deres konkurrenter ved at være første test-butik på et nyt "Powered by Amazon", som Jeff har arbejdet på de sidste par år.

Og mon ikke Lars Larsen valgte at sige "Jow tak do'!"? 

Læs mere i aviserne på fredag. Jeg er sikker på at du ikke vil kunne undgå at høre om det. Og husk nu hvor du læste om det først!

 Det er på høje tide, at de store danske detailhandlere kommer i gang, og det er da oplagt for Jysk.

Det er sikkert også en god ide at samarbejde med Amazon, men mon ikke det er Amazon Web Services http://aws.amazon.com/, som mange andre og større end Jysk har brugt længe?
Søren Storm Hansen , den 1. april 2008 21:52:10
.
 Hmmm, så jeg skulle have gået med min anden breaking news historie? At DIBS har opkøbt PBS? :-P
Søren Sprogø , den 2. april 2008 09:30:32
.
 Det sidste link i artiklen forklarer alt om baggrunden for historien... :-P
Søren Sprogø , den 2. april 2008 20:26:55
.
 
Om mig
Jeg er en pragmatisk midtjyde med mere end 25 års erfaring i IT-branchen, de sidste 16 med alt inden for eCommerce.
Se hvad jeg kan gøre for dig
Eller se min referenceliste
 
Nyhedsbrev
Få besked per mail, når der er nye posts her på bloggen
 
Tilmeld nyhedsbrev
 
Samtidigt får du en mail med de bedste indlæg, så du ikke behøver at vente på guldkorn.
 
Få det som RSS feed     RSS feed
Få også kommentarer, sitemap
Kategorier
 
Søg
Rapporten over alle rapporter anno 2012, vinder af SEMaward 2012
 
Rapporten over alle rapporter anno 2012, vinder af SEMaward 2012
 
GA tricks: Skaffer mine kampagner nye eller gamle kunder? vinder af SEMaward 2011
 
Google Analytics rapporten over alle rapporter, vinder af SEMaward 2010
Afdeling 18 Søren Sprogø E-commerce Guru work Nyvangen 28 8600 Silkeborg Danmark work 26727404 56.165787 9.537120 Søren Sprogø Cookies