Apr.
01
2009

Danske Jubii opkøbt af Google

Den gamle, danske søgemastodont Jubii er i al hemmelighed blevet opkøbt af Google for flere år siden. Et nyt design lanceret i dag, gør det nu officielt. 

Afdeling 18 har været en del af den lukkede inderkreds, der i flere år i al hemmelighed har arbejdet på integrationen af Google ind i Jubii.

Jubii m. Google

Henrik Busch, der tiltrådte som ny adm. direktør den 7. marts, udtaler: "Selvom jeg kun har styret biksen i lidt under en måned, så var én ting klar for mig allerede fra dag et. Hvis Jubii skal tilbage på posten som danskernes foretrukne startside, bliver vi nød til at skære ind til benet og finde strategiske samarbejdspartnere."

"Og da Google i lang tid har været på udkig efter en lokal partner i Danmark til at levere lokaliserede services og informationer, er der tale om et match-made-in-heaven i form af et strategisk opkøb", fortsætter han.

Google har tidligere forsøgt at opkøbe Krak for at styrke deres lokaliserede services i Danmark. Men Krak ønskede dengang ikke at styrke Google's monopol i landet, og solgte derfor sig selv til svenske Eniro. "Hellere ejet af vores svenske brødre, end af et amerikansk mega-forretagende, hvor vi bare vil være en lille brik", udtalte Krak's direktør Ove Leth-Sørensen dengang. "Google og Microsoft har tvunget os til dette salg, selvom vi ikke bryder os særligt meget om svensken", fortsatte han.

Sagen fik dengang megen mediebelysning, hvilket var en lærestreg for Google. I efteråret 2007 tog de kontakt til Lycos med henblik på at opkøbe Jubii på sigt. "Men det primære for os var, at Jubii diskret kunne overdrages til os i løbet af et par år", siger Peter Friis, direktør for Google Danmark. "Det er indtil videre lykkedes til fulde, da ingen endnu har fundet ud af at vi rent faktisk har ejet Jubii i flere år. Og at det var derfor Google i sin tid oprettede kontorer i Danmark". 

"Men nu er vi langt om længe klar med en ny Googlifiseret udgave af Jubii, og løfter derfor sløret for hvad der rent faktisk har foregået af hemmelig planlægning igennem en årrække", afslutter han.

Årsagen til at jeg kender til historien bag, og derfor kan være med til at løfte sløret i dag er, at Afdeling 18 helt tilbage i starten har fungeret som strategisk mediator imellem de to organisationer. Det er en stor opgave at planlægge, hvordan alle de nye, lokaliserede Google-services kunne relanceres i Danmark, og på dette punkt har undertegnede fungeret som inspirator og forbindelsesled.

Jeg kan kun opfordre dig til at checke det nye design ud, som endnu er i beta. Kommentarer modtages mægtigt gerne.

Se det nye beta design af Jubii og Google.

 God gas !

Mvh

Christian
www.pack2.dk
Din Emballage Partner.

Christian Hoffmeyer , den 1. april 2009 13:51:26
.
 Jeg har selv deltaget i den offentlige udbudsrunde der har været på Jubii, men jeg bød åbenbart ikke højt nok.

Tillykke til Google for at have vundet udbudsrunden.
Lars Bachmann , den 1. april 2009 14:14:24
.
 
Om mig
Jeg er en pragmatisk midtjyde med mere end 25 års erfaring i IT-branchen, de sidste 16 med alt inden for eCommerce.
Se hvad jeg kan gøre for dig
Eller se min referenceliste
 
Nyhedsbrev
Få besked per mail, når der er nye posts her på bloggen
 
Tilmeld nyhedsbrev
 
Samtidigt får du en mail med de bedste indlæg, så du ikke behøver at vente på guldkorn.
 
Få det som RSS feed     RSS feed
Få også kommentarer, sitemap
Kategorier
 
Søg
Rapporten over alle rapporter anno 2012, vinder af SEMaward 2012
 
Rapporten over alle rapporter anno 2012, vinder af SEMaward 2012
 
GA tricks: Skaffer mine kampagner nye eller gamle kunder? vinder af SEMaward 2011
 
Google Analytics rapporten over alle rapporter, vinder af SEMaward 2010
Afdeling 18 Søren Sprogø E-commerce Guru work Nyvangen 28 8600 Silkeborg Danmark work 26727404 56.165787 9.537120 Søren Sprogø Cookies