Mar.
13
2008

Hvor udbredt er kortmisbrug ved nethandel?

Nye tal fra PBS viser, at kortmisbrug i forbindelse med nethandel er faldende. Ifølge tallene blev det i 2007 svindlet for 5 millioner ud af en samlet omsætning på 15,7 milliarder - hvilket er svarende til 0,03 procent af den samlede omsætning.

E-handelsfonden mener at det modbeviser en myte om at det er usikkert at handle med dankort over nettet, der er baseret på at en tidligere analyse har vist at 16 procent af alle danskere frygter at handle på nettet på grund af kortmisbrug.

Det er så sjovt at jeg på flere seminarer arrangeret af e-handelsfonden har observeret PBS tale kraftigt for f.eks. eDankortet, og brugt den ekstra beskyttelse mod svindel som et af hovedargumenterne. Men sjovt nok har de aldrig tidligere været istand til at svare på om der rent faktisk er et reelt problem.

Det viser tallene så nu at der ikke er, hvilket er endnu et søm i kisten til eDankortet.

Det er min teori, som efterhånden bliver bakket op af flere og flere data, at det ikke er selve betalingsteknologien folk er utrygge ved. Men nærmere om man kan stole på butikkerne, at de ikke misbruger data, sender varerne rettidigt, ikke giver problemer ved returnering o.lign.

Derfor kan jeg kun opfordre til webshop ejere at arbejde målrettet med at øge deres online troværdighed, istedet for at bruge tiden på teknologiske løsninger. Det giver flere, gladere og tilbagevendende kunder i butikken, hvilket giver mening på bundlinien.

Har du nogensinde fået misbrugt dine kortdata i en dansk netbutik?
Eller har du hørt om nogen der har fået det?

Personligt har jeg ikke, og det er da rart at få ens fornemmelse bakket op af rå data :-)

Kunne du lide denne blog post?
 
Så giv mig mægtigt gerne en +1, så jeg ved at jeg skal skrive mere af denne slags. Eller læg en kommentar herunder, så jeg ved om det jeg skriver er godt / skidt.
2 kommentarer
 Jeg læste forleden nedenstående artikel som påstår, at 1,5% af ehandlende danskere har fået misbrugt deres kort ifm. onlinehandel og det synes ejg er et meget højt tal. Kunne det tænkes, at folk sammenblander misbrug af Dankort med de episoder, hvor de ikke har fået varerne i forbindelse med konkurs etc.?

http://mobil.epn.dk/kategori/artikel.pml;jsessionid=aAuhMso_qnFh?articleid=1557734&kategori=1
Bjarke Klüwer , den 6. januar 2009 20:18:54
.
 Vi har haft mange sager, da det var brugt stjålet kreditkort i vores Web-shop.
Vi kan rigtig godt mærke at antallet af de sager er virkelig faldende fra 2007. Det værste var i 2004-2006, tror jeg.
Det er sikkert at handle på Nettet. Man kan næsten ALTID få sine penge tilbage. Det er kun Netbutikker, der taber i det og betaler for alt. :(
Irina , den 13. maj 2009 22:44:56
.
Læg en kommentar
.
Navn
E-mail
Website
To plus syv?
Kommentar
Bemærk: Dit website link i kommentarer har NOFOLLOW. Det betyder det ikke har nogen SEO-mæssig værdi, så du kan lige så godt angive dit rigtige navn og et relevant link. Kommentarer, der bryder med dette, vil blive slettet øjeblikkeligt.
 
Det du indtaster som navn, e-mail og website vil desuden blive gemt i en cookie i din browser, så det er nemmere for dig næste gang du vil skrive en kommentar. Det er desværre ikke muligt at frabede sig dette.
 
Om mig
Jeg er en pragmatisk midtjyde med mere end 20 års erfaring i IT-branchen, de sidste 10 med alt inden for eCommerce.
Se hvad jeg kan gøre for dig
Eller se min referenceliste
 
Nyhedsbrev
Få besked per mail, når der er nye posts her på bloggen
 
Tilmeld nyhedsbrev
 
Samtidigt får du en mail med de bedste indlæg, så du ikke behøver at vente på guldkorn.
 
Få det som RSS feed     RSS feed
Få også kommentarer, sitemap
Kategorier
 
Søg
Jeg anbefaler
Rapporten over alle rapporter anno 2012, vinder af SEMaward 2012
 
Rapporten over alle rapporter anno 2012, vinder af SEMaward 2012
 
GA tricks: Skaffer mine kampagner nye eller gamle kunder? vinder af SEMaward 2011
 
Google Analytics rapporten over alle rapporter, vinder af SEMaward 2010
Afdeling 18 Søren Sprogø E-commerce Guru work Grønnegade 3, st. tv. 8600 Silkeborg Danmark work 26727404 56.165787 9.537120 Søren Sprogø Cookies